נכתב ע
נכתב ע"י מערכת אסתטיקר

דברים שצריך לעשות לפני שעושים יישור שיניים

יישור שיניים הינה פעולה חיונית הטומנת בחובה לא רק יתרונות אסתטיים, אלא גם יתרונות בריאותיים רבים, וניתן ורצוי לעשות אותה, גם כאשר זה נוגע לשיני ילדים כמו גם למבוגרים. ישנן שיטות יישור שיניים רבות, בטכנולוגיות שונות ומגוונות, המוצעות בשוק כיום. עם זאת, חשוב לזכור, כי על מנת לבצע יישור שיניים, במיוחד במידה וזה יישור שיניים למבוגרים, נדרשות פעולות הכנה, שלעיתים עשויות להיות מורכבות, על מנת להכין את הפה להיות במצב האופטימלי טרם תחילת תהליך יישור שיניים.

 

הכנה לטיפול יישור שיניים בעזרת גשר, מיישרי שיניים או קשתות שקופות

טרם התחלת תהליך יישור שיניים, חשוב מאוד להשלים את כל הטיפולים הקשורים לבריאות ושימור השיניים הטבעיות. רצוי לסיים בהצלחה את כל הסתימות או תהליכי החלפת הסתימות לסתימות אסתטיות, לבצע טיפולי שורש, השתלות שיניים, עקירות כירוגיות של שיניים בולטות, שבורות או עקומות שעשויות להפריע לתהליך הטיפול, טיפול בדלקות חניכיים, ובמידת הצורך, ביצוע שימור וטיפול מונע נגד דלקות חניכיים, ועוד.

מכיוון שטיפול יישור שיניים עשוי להקשות על שמירת היגיינת הפה, מכיוון שהמכשור לעיתים אינו מאפשר צחצוח קפדני של השיניים, חשוב לעשות שימוש טרם תחילת טיפול יישור שיניים ובמהלכו, במשחת שיניים המכילה פלואוריד, להימנע מאכילת מאכלים מתוקים או דביקים ולהקפיד על היגיינת הפה ככל האפשר. חשוב לציין, כי בתהליכי יישור שיניים בעזרת גשר, או מיישרי שיניים קבועים, הזנחה של בריאות הפה, עשויה להביא לכדי הפסקת הטיפול. עם זאת, יישור שיניים בעזרת קשתות שקופות, מאפשר הסרתן לצורך אכילה וניקוי, כך שניקיון השיניים נשמר ביתר קלות במהלך טיפול יישור שיניים.

 

הכנה לטיפול יישור שיניים בעזרת לייזר

ניתן לבצע טיפולי הכנה לטיפול יישור שיניים בעזרת לייזר, המספק טיפולים תומכים, מהירים יותר מפעולות דנטליות רגילות, וכן ניתן לעשות בו שימוש גם בסיום התהליך, לטיפולים משלימים. כיום, ניתן לבצע סתימות בלייזר, ללא הרדמה, מכיוון שאין צורך בשימוש במקדחה. בנוסף, ניתן לטפל בעזרת לייזר בדלקות ומחלות החניכיים, וכן לבצע ניקוי יסודי של השיניים לאחר תהליך יישור שיניים, או הלבנה.

 

השיטות השונות ליישר את השיניים

יישור שיניים מדריך

שיניים יפות משנות את כל הדרך בה אנו מחייכים או מדברים ומהוות חלק בלתי נפרד מהמראה החיצוני שלנו. שיניים בולטות או עקומות, יכולות בהחלט להיות פגם באסתטיקה הכללית של החיוך שלנו, ולהוות בנוסף, מפגע בריאותי, שיכול לגרום לדלקות חניכיים, חורים, הצטברות עששת ולבסוף, לאיבוד השן. אם בעבר, היינו מוגבלים לשיטות יישור שיניים בעזרת עזרים מתכתיים מגושמים, הרי שהיום, עם התפתחות תחום האורטודנטיה ופיתוח טכנולוגיות מתוחכמות וחדשניות, ניתן למצוא שלל שיטות יישור שיניים המתאימות גם לילדים וגם למבוגרים.

 

שימוש בגשר וסמכים

שיטת יישור שיניים זו, הינה שיטה ותיקה יחסית, אך עם זאת, היא עברה שיפורים במהלך השנים. בטיפול שכזה, מודבקים סמכים על צידן החיצוני או הפנימי של השיניים, כאשר הסמכים עשויים להיות מחומר מתכתי או מחומר שקוף וכמעט בלתי נראה. שיטת יישור שיניים זו, מתאימה גם למבוגרים וגם לילדים, שכן מבוגרים המבקשים ליישר את שיניהם בשיטת יישור זאת, יכולים לעשות זאת בצורה אסתטית ובלתי נראית, כאשר הסמכים מודבקים על צידה הפנימי של השן.

 

יישור שיניים בעזרת פלטות ומיישרי שיניים

יישור שיניים באמצעות פלטות, רלוונטי יותר כטיפול יישור שיניים לילדים ובני נוער, כאשר מבחינה אסתטית, הוא אינו טיפול אטרקטיבי במיוחד למבוגרים, בעיקר מכיוון שהמתקן המתכתי הינו מתקן בולט המורכב על קדמת השיניים. טיפול זה, נמצא בשימוש כטיפול יישור שיניים ראשוני לקראת טיפול אורטודנטיה מקיף יותר, או כאשר יש צורך בתהליך קל יותר. יישור שיניים בעזרת פלטה, מאפשר על שמירת היגיינת הפה בקלות מכיוון שהפלטות הינן נשלפות. מיישרי שיניים נוספים בקטגוריה זו, הינן מכשירים המיועדים לטיפול שיניים אינטנסיבי יותר, בעיקר בשעות הלילה, כגון מסיכת פנים או רסן, כעזרים לטיפול יישור שיניים קונבנציונלי.

 

יישור שיניים בעזרת עזרים בלתי נראים ודיסקרטיים

השיטה הפופולארית ביותר לטיפול יישור שיניים במבוגרים, הינה שיטת הקשתות השקופות, המותאמות אישית ליישור שיניו של כל מטופל ומטופל. אלו הן קשתות פלסטיק שקופות, המולבשות על השיניים, וניתנות להסרה במהלך אכילה, שתייה או ניקוי, ומאפשרות יישור שיניים שקוף ודיסקרטי.

 

מהם השלבים בתהליך יישור שיניים?

לאחר שסיימתם את כל הטיפולים המכינים לפני הטיפול האורתודנטי אנו מגיעים סוף כל סוף אל השלב לו ייחלנו – הטיפול האורתודנטי. גם הוא מורכב ממספר שלבים. לפניכם ארבעת השלבים המלאים עד לקבלת שיניים ישרות החל משלב האבחון, שלב ההחלטה על טכניקת הטיפול, ביצוע ההליך הלכה למעשה ועד לסיום הטיפול האורתודנטי ופגישות המעקב.

שלב ראשון – אבחון

בדיקה ראשונית קלינית אצל האורתודנט המומחה. האורטודנט יבדוק אתכם את המצב הבריאותי שלכם ואם ישנה רגישות לתרופות מסויימות. המצב הבריאותי חשוב מאוד משום שישנם מצבים ותרופות המעכבות את הטיפול האורתודנטי. ישנן מחלות מסויימות המחייבות את האורטודנט להיות זהיר יותר בהפעלת כוחות על השיניים מבחינת עוצמתן ותדירותן כדי לא לפגוע בשיניים. לכן חשוב מאוד לעדכן את האורטודנט במצבכם הרפואי. הרופא יתרשם ממראה השיניים, מנח הלסתות האחת ביחס לשניה, מיקום השיניים וזויתן.

האורטודנט יספור את השיניים ולפעמים ימדוד חלק מהן. הוא יאמוד את הצפיפות הקיימת בשיניים ויבדוק את תפקוד הרקמות הרכות כמו הלשון והשפתיים, וכן יעריך את הרמוניית הפנים, הפרופיל ומתח שרירי השפתיים בדיבור, חיוך ובמנוחה. לאחר האבחון הוא יפנה לביצוע צילומים של הפה כדי לראות אם קיימות שיניים כלואות, שיניים שלא הצליחו לצמוח, אם בגלל שלא נשאר להן מקום ואם בגלל שהן מונחות בצורה לקויה בתוך הלסת. הצילומים מאפשרים לקבוע מדידות מדויקות יותר, מה שישפיע על הבחירה בסוג הטיפול המתאים. אם מדובר בילד מתבגר ניתן להתרשם מכמות הגדילה שעוד נותרה וכיוונה ובכך הוא יוכל להחליט האם הגדילה הסתיימה או שהגדילה לא הסתיימה וניתן להשתמש במכשירים אורתופדים כדי להשפיע עליה.

השלב השני – החלטה על תכנית הטיפול

השלב הבא הוא קביעת סוג הטיפול תוך התחשבות בשיקולים כמו גיל המטופל, מצב השיניים וסוג הבעיה. אם הבעיה היא בעיה דנטלית גרידא, כלומר מנח שיניים לא תקין, הטיפול יתמקד ביישור השיניים. לחילופין אם הבעיה האורתודונטית משולבת עם בעיה סקלטלית בלסתות כמו לסת עליונה מוצרת, לסת תחתונה שהינה קדמית מדי אזי יהיה צורך בטיפול אורתודונטי משולב עם טיפול אורתופדי (כלומר לתיקון עצמות הלסת) אם מדובר בילדים בתהליך הגדילה או אף ניתוח כירורגי לתיקון הלסתות אם מדובר במבוגרים שכן כבר לא ניתן להשפיע על גדילת עצמות הלסת שלהם.

השלב השלישי – תהליך יישור השיניים

בחלק הזה של הטיפול השיניים מוזזות ממקומן על ידי הפעלת לחץ מתמשך. מדובר במתיחה של סיבי החניכיים סביב השן או בדחיפה שלהן, באמצעות סמכים המודבקים על גבי השיניים או באמצעות פלטות הנשענות על גבי השיניים. הכל נקבע לפי המלצת האורתודונט המטפל בהתאם למצב השיניים , סוג הבעיה וחומרתה. במקרים של צפיפות מוגברת כשאין מקום בלסת ליישר את כל השיניים ועדיין לשמור על הרמוניית פנים טובה ושיווי משקל שרירי תקין, יש לעקור שן אחת או יותר ולפנות מקום לשאר השיניים כדי ליישרן. פעמים אחרות, כאשר השפתיים בולטות מדי ניתן לשוות להן מראה פחות בולט ע”י עקירת שיניים.

במצבים שהצפיפות אינה חמורה מאוד ניתן לבצע שיוף בין השיניים. השיוף הוא של חלק קטן משכבת האמייל של השן. שיוף זה חשוב שייעשה בצורה מבוקרת וכאשר הוא נעשה בצורה נכונה הוא אינו פוגע בשן לטווח ארוך וגם אם קיימת רגישות לחום או לקור בימים הראשונים זוהי תופעה זמנית וחולפת עם הזמן. שלב יישור השיניים הינו ארוך ונמשך לפחות מספר חודשים עד מספר שנים. לאורך כל הטיפול הזה יש לבצע מעקב אצל האורטודנט כדי ליישר את השיניים בצורה הדרגתית. לאורך כל השלב הזה חשובה מאד האחריות של המטופל לבצע את ההוראות ביחס לפלטות וגם ביחס לשמירה על ההיגיינה האוראלית במהלך תהליך יישור השיניים.

השלב הרביעי – סיום הטיפול האורתודונטי ופגישות המעקב

לאחר שהגענו לתוצאות טיפול מוצלחות ומשביעות רצון יש לקבע את השיניים כדי שלא יזוזו חזרה למנחן הקודם. השלב הזה חשוב לא פחות מהטיפול עצמו. השיניים ממשיכות לזוז תמיד ובלי הקיבוע הן עלולות לחזור לכיוון המקום שהיו בו לפני הטיפול. לכן יש לבצע קיבוע של מנח השיניים. הקיבוע נעשה באמצעות פלטות מיוחדות, חלקן קבועות וחלקן ניתנות להסרה ולהרכבה יומית. האורתודונט המומחה יחליט בהתאם למצב השיניים קודם הטיפול איך יקבע ולכמה זמן. הקיבוע הקבוע הוא חוט מתכת המודבק על גבי השיניים מצידן הפנימי בצורה המותאמת למנח השיניים ואילו הרטיינר הנייד הוא פלטה שיש להרכיב בתדירות מסוימת בהתאם להוראות הרופא ולמספר השעות שהוא החליט עליו. האורתודונט המומחה יחליט בהתאם למצב השיניים קודם הטיפול איך יקבע ולמשך כמה זמן. גם לאחר סיום הטיפול יש להגיע לפגישות ביקורת בהן בודקים את תקינות הקיבועים והתאמת הפלטות בתדירות אותה יקבע האורתודונט שלכם זאת כדי שהשיניים לא יחזרו לסורן ותוכלו להמשיך ליהנות מחיוך מושלם עוד שנים רבות.

 

יישור שיניים למבוגרים – לחייך בפה מלא

החיוך שלנו הינו כרטיס הביקור של הפנים. ישנה חשיבות עצומה לאסתטיקה של השיניים הנחשפות כשאנחנו מחייכים לרווחה, ולכן אם אתם סובלים משיניים עקומות או שעולות אחת על השנייה, אז חשוב שתדעו שאף פעם לא מאוחר לתקן את החיוך שלכם. אם פסחתם על ההזדמנות ליישר את השיניים בגילאים צעירים מכל מיני סיבות, הרי שהיום מוצעות לכם שיטות יישור שיניים למבוגרים שניתנות לביצוע באופן כמעט בלתי נראה, בצורה אסתטית ושלא תפגע בתפקוד היומיומי ובהופעתם החיצונית.

יישור שיניים למבוגרים – יתרונות בריאותיים ואסתטיים

יישור שיניים טומן בחובו מספר רב של יתרונות מלבד יתרונות אסתטיים, שהרי שיניים עקומות, או שעולות אחת על השנייה הן מקור להצטברות חיידקים ועששת, בעיקר מכיוון שקשה לנקות אותן, גם אם אתם מקפידים על היגיינת הפה ומצחצחים שיניים בקפידה. יישור שיניים למבוגרים, יבטיח לכם כי תשמרו על איכות השיניים שלכם לאורך זמן, תוכלו לנקותן ביתר קלות, ותמנעו עששת ודלקות חניכיים שעשויות, בטווח הארוך, לגרום לאיבוד השיניים כליל.

טכניקות מתקדמות ועזרי טיפול חדשניים

אם בעבר, טכניקות יישור שיניים היו מוגבלות לעזרי טיפול מתכתיים, בולטים ולא אסתטיים, הרי שהיום הטכניקות השתפרו פלאים בעזרת טכנולוגיה מתקדמת מאוד, המאפשרת יישור שיניים ללא גשר, בעזרת פלטה שקופה המולבשת על השיניים ומיישרת אותם בדיסקרטיות ואסתטיות  הקשתיות העשויות פלסטיק כמעט בלתי נראה, מותאמות אישית לכל מטופל ומטופל בעזרת מערכת ממוחשבת המבצעת הדמיה תלת ממדית של השיניים. רופא השיניים, קובע תכנית טיפול המותאמת אישית למטופל על סמך ההדמיה המתקבלת ופלטות ליישור שיניים נוצרות עבור המטופל.

שיטת היישור, טומנת בחובה יתרונות עצומים, שכן היא מאפשרת לשמור על הגיינת הפה במסגרת תקופת היישור, שכן ניתן להסיר את מיישרי השיניים במהלך פעולות אכילה ושתייה, או כאשר מבקשים לצחצח שיניים. בנוסף, תקופת הטיפול ליישור השיניים הינה קצרה יחסית ועשויה להימשך ברוב המקרים מס’ חודשים בלבד. עם זאת, במקרים מורכבים יותר, הטיפול עשוי להתארך עד לתקופה של שנתיים וחצי.

 

יישור שיניים לילדים – אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל

יישור שיניים לילדים כבר מזמן אינו טרנד חולף ואם בעבר נהוג היה להמתין עד שהילד היה מגיע לגיל ההתבגרות על מנת להתחיל תהליך יישור שיניים לילדים, הרי שהיום, עם התפתחות תחום האורתודנטיה והחידושים שיש בתחום יישור שיניים לילדים, רצוי ומומלץ להתחיל את התהליכים בגיל מוקדם ככל האפשר. חשוב לדעת, כי בניגוד לטיפולי יישור שיניים למבוגרים וכן למתבגרים, תהליך יישור שיניים לילדים המאובחנים מוקדם, הנו תהליך קצר יחסית, ועשוי להסתיים בתוך חודשים ספורים, בהתחשב כמובן, בחומרת הבעיה ובתהליכי יישור שיניים לילדים שיש לנקוט על מנת לפתור אותה.

יישור שיניים לילדים – מהו הגיל בו אפשר לאבחן לראשונה בעיה אורתודנטית?

אבחון להתאמת תהליך יישור שיניים לילדים, יכול להתחיל כבר שהילד בן שבע או שמונה שנים, כאשר שיני החלב מתחילות להתחלף ומומלץ שייעשה טרם מלאו לילד אחת עשרה שנה. חשוב לדעת כי עצמות הלסת ושיניו של הילד נמצאות בתהליך גדילה במשך השנים הללו, ומאפשרות התערבות אקטיבית בצורת גדילתן ובצורתה הסופית של הלסת, מה שימנע מצבים קבועים של שיניים עקומות, בולטות או רווחים גדולים בין השיניים. טיפול מוקדם בבעיות צמיחת השיניים אצל ילדים, מונע לא רק בעיות אסתטיות, אלא גם בעיות הקשורות לבריאות השן, שכן שיניים עקומות עלולות ליצור לחץ אחת על השנייה שיעוות את צורת הלסת והשיניים שלידן, או לחלופין, הן קשות לניקוי במיוחד, מה שיגרום לבעיות של עששת, דלקות חניכיים וריקבון בשן.

שיטות נפוצות

השיטות המקובלות בתהליך יישור שיניים לילדים הנן שיטת יישור שיניים בעזרת פלטה נשלפת, ושיטת יישור שיניים לילדים בעזרת סמכים המורכבים על השן ומחוברים יחדיו בחוט אורתודנטי המחזיק אותן בצורה בה הלסת אמורה להיות בסופו של תהליך. לעתים קרובות, ניתן לשלב בין שתי שיטות אלו, על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר, כאשר הטיפול בפלטה יגיע בטיפול תומך לאחר הרכבת סמכים והסרתם בתום הטיפול, או כטיפול משלים ללבישת רסן בשעות הלילה שמציע יישור שיניים לילדים מעט יותר אגרסיבי.

 

יישור שיניים שקוף – לקבל את החיוך שאתם חולמים עליו בדיסקרטיות

החיוך הנו כרטיס הביקור של הפנים שלנו, וכשהוא נפרש לרווחה על פנינו, הוא יכול לגרור חיוכים אחרים אחריו. עם זאת, ישנם רבים שאינם מרוצים מהחיוך שלהם, בין אם הם סובלים משיניים עקומות ולא אסתטיות, שיניים בולטות, או שיניים עם רווחים גדולים. יישור שיניים שקוף, מעניק פתרון אידאלי לכל אלו שחולמים במשך שנים רבות ליישר את שיניהם, שלא עשו זאת בתקופת ההתבגרות מסיבות אלו ואחרות, וכעת, רוצים לשפר את בריאות השיניים ואת האסתטיקה של החיוך שלהם, מבלי להסתובב בפה עם מתקני מתכת, בצורה דיסקרטית וכמעט שלא מורגשת, ולחייך לרווחה בסוף התהליך.

יישור שיניים שקוף – שיטת יישור שיניים מהפכנית

יישור שיניים שקוף, נעשה בעזרת פלטות שקופות וכמעט בלתי נראות, המולבשות על הלסתות ומפעילות לחץ על השיניים שזקוקות ליישור, עד שהן זזות למקומן החדש. השיטה המהפכנית, מביאה מזור בעיקר לפציינטים בוגרים, שעד כה נרתעו מהמראה שמעניקות שיטות יישור שיניים אחרות, או שרצו להימנע מהמבוכה שבאה עם להרגיש כמו מתבגר עם פלטה. אנשים בעמדות מפתח ואישי ציבור שמצויים בלב ליבה של החזית התקשורתית, אינם יכולים להרשות לעצמם להתפשר על המראה החיצוני, ואף הם בוחרים בשיטת יישור שיניים שקוף, במידה והם נזקקים ליישור שיניים בגיל מאוחר. עם זאת, חשוב לציין ששיטת יישור שיניים שקוף אינה מתאימה לכל מטופל, ויש להיוועץ ברופא על מנת לוודא כי השיטה מתאימה לתוצאה הרצויה בתהליך יישור השיניים שלכם.

שיניים עקומות ושיניים שעולות אחת על השנייה, הן גם קשות לניקוי וגם מפעילות לחץ מתמיד על השן התחתונה. כאשר לא ניתן לנקות את השן ביעילות, ישנה הצטברות של עששת ורובד חיידקים, הגורם לדלקות בחניכיים או ריקבון בשיניים. כל הגורמים הללו, גורמים לאבדן שיניים בגיל צעיר ולנזקים בחניכיים לאורך זמן, ולכן ישנה חשיבות ליישור השיניים גם בגיל מבוגר יותר, לא רק מסיבות אסתטיות, אלא גם על מנת לשמור על בריאות השן לאורך השנים. יישור שיניים שקוף מאפשר למטופלים שלא לוותר עליו בגלל מבוכה או מסיבות אסתטיות, והוא מאפשר דיסקרטיות מלאה.

 

מדוע נחוצים צילומי רנטגן בתהליך יישור שיניים?

מהו צילום רנטגן?

צילום רנטגן או רדיו-גרף, הוא צילום אשר נלקח כאשר קרן הרנטגן עוברת דרך הגוף ופוגעת בחִישָׁן או בלעז סֶנְסוֹר (או בפילם במכונות הישנות) מהצד השני. לרנטגן יש את היכולת ליצור תמונות שמגלות את ההבדלים בצפיפות של הרקמות שהוא עובר דרכו. הצללים של הסנסור הדיגיטלי או הפילם, מאפשרים לרופא לראות עצמים שמוסתרים על ידי העור והעצמות.

צילומי נשך

רוב צילומי הרנטגן הנלקחים על ידי רופאי השיניים הכלליים נקראים נשך. בצילום נשך הרופא מקבל תמונה מפורטת של קבוצות שיניים קטנה ואת מצב הבריאות של האמייל, התעלה הפנימית של השן והשורש. האמייל והסתימות הן בעלות צפיפות גדולה ונראות בצבע לבן בצילום הרנטגן. העצם מסביב לשן, תעלות השורש וריקבון שהם פחות צפופים נראים כהים יותר בצילום. כל רופאי השיניים מאומנים בביאור דפוסים של חושך ואור והם יכולים להבחין ברקמות נורמליות לבין א-נורמליות.

מדוע משתמש האורתודנט בצילום רנטגן?

צילום רנטגן חיוני לאורתודנט מסיבות לא מעטות. אורתודנט שלמעשה הוא גם רופא שיניים כללי, למרות שהוא מתמקד בתחומים ייחודיים, משתתף בזיהוי פתולוגיות במידה והן אכן קיימות, והן כוללות כיבים, גידולים ואלמנטים אחרים שאינם בהכרח קשורים ישירות ליישור השיניים. הסיבה הנוספת לשימוש ברנטגן היא כדי לעזור באבחון ובטיפול של בעיות ביישור שיניים. הצילום מתמקד יותר על מצב וצורה של השיניים והלסתות מאשר על שן בודדת כמו בצילום נשך. אורתודונטים מתעניינים בעיקר בשיניים חסרות, בשיניים צפופות, בשיניים שאינן במקומן, קצרות, ארוכות, או בעלות שורש מסונף ומוזר. בעיות בלסת כוללות עצמות שהן גדולות מידי, קטנות, לא סימטריות, מחוץ למרכז, רחוקות מידי או קרובות מידי אחת לשנייה או בעלות צורה לא רגילה. צילום הרנטגן מספק לאורתודנט מידע חיוני שיעזור לו לקבוע היכן קיימת הבעיה והדרך הטובה ביותר לתקנה. הגודל, הצורה ומצב השיניים והעצם בצילום רנטגן יקבע אם תזדקקו לעקירת שיניים או ניתוח.

צילומי רנטגן במהלך ובסיום ההליך ליישור שיניים

האורתודנט מבצע צילום רנטגן גם במשך הטיפול כך שהוא יכול לעקוב אחרי ההתקדמות של הטיפול. לא כל ההשלכות וההשפעות של הטיפול יכולות להיראות לעין בלתי מזוינת, למרות שבמקרים נדירים תזוזת השיניים אצל אנשים מסוימים (כ- 2%) גורמת לשורשים להיות קצרים יותר. על כן על האורתודנט לבדוק זאת במשך הטיפול כדי לקבוע עד איזה מצב יזיזו את השן ולעזור לסיים את תכנית הטיפול. במידה וצילום רנטגן מגלה כי אין מספיק עצם כדי לשכן את כל השיניים יתכן כי ההליך יחייב בשלב מסוים לעקור את השן. לאחר הטיפול מבצעים צילום רנטגן אחרון כדי להעריך את התוצאה של הטיפול ולהמליץ על תהליכים הכרחיים אחרים כגון עקירת שיני בינה במידת הצורך.