ניתוח הרמת חזה הוא ניתוח שנעשה ממניעים אסתטיים, ומטרתו להרים חזה נפול ולתת לו מראה צעיר יותר. בכתבה זו נסביר איך מתנהל הניתוח עצמו: כמה זמן הוא לוקח? איזה סוג הרדמה משמשת בעת ניתוח הרמת חזה? האם נשארת צלקת? בהמשך נענה על שאלות אלה ואחרות.
תוכן עניינים
הרמת חזה | תקציר למטופל |
סוג הטיפול | ניתוחי |
איפה מתבצע | במרפאה / קליניקה |
האם נדרש אשפוז | ללא אשפוז, למעט ניתוחי הרמה הכוללים גם הקטנה של החזה, או שהינם מורכבים יותר – ואז יידרש יום אשפוז |
האם נדרשת הרדמה | הרדמה כללית (מלאה) |
משך הטיפול | בין שעה לשלוש שעות – כתלות במורכבות הניתוח (האם הרמה בלבד, או גם הקטנה) |
דרגת כאב | בינונית, כאבים יוצאי דופן לאחר הניתוח מצריכים פניה לרופא לבדיקה האם נוצרו זיהומים |
לאילו אזורים מיועד | ניתוח באיזור החזה שעשוי לשלב הסרת עור עודף בלבד, אך גם הסרת שומן עודף במקרה של רצון בהקטנת החזה, או הכנסת שתלים במקרה של רצון להגדיל את החזה |
הכנות מיוחדות לפני הניתוח | הפסקת עישון חודש לפני הניתוח, הפסקת נטילת תרופות מסוימות, הימנעות מחשיפה לשמש, צום ביום הניתוח |
מתי ניתן לחזור לשגרה | למחרת הניתוח, אך בהדרגה: לפעילות גופנית ניתן לשוב רק לאחר מספר שבועות |
מחיר טיפול ממוצע | החל מ 20,000 ₪ כתלות במורכבות הניתוח |
לכמה זמן מחזיקה התוצאה | ניתוח ללא שתלים מחזיק מעמד לתמיד, ניתוח הכולל שתלים יש לחדש לאחר כעשור, בהתאם לצורך ולאחר התייעצות רפואית |
חשוב לציין, שניתוח הרמת חזה לא יכול להתבצע כאשר את במחזור או אם את חולה (אפילו אם מדובר בהצטננות). על כן, אם אינך מרגישה בריאה ב-100% ביום הניתוח, הקפידי לומר זאת למנתח הפלסטי.
מהלך ניתוח הרמת חזה
בכתבה אחרת, הרחבנו על הדרגות השונות של חזה נפול. הדרגה נקבעת על ידי המנתח הפלסטי במהלך בדיקה מקדימה. מהלך הניתוח מושפע מהדרגה – האם מדובר בחזה נפול מאוד או לא. בהתאם לכך מתבצעים מספר החתכים ועל כן הצלקות שנשארות לאחר מכן הן בהתאם. בנוסף, סוג ההרדמה תלוי גם הוא בניתוח הדרוש.
ניתוח הרמת חזה כאשר החזה נפול במקצת – במקרה זה אפשר בדרך כלל להשתמש רק בהרדמה מקומית, ואין צורך בהרדמה כללית. ניתוח זה נעשה דרך חתך מסביב לעטרת הפטמה, ושם גם תישאר צלקת לאחר מכן. המנתח הפלסטי עושה את החתך ומרים את החזה ע"י כך שהוא אוסף את העור הרפוי. את עודף העור שנשאר הוא מסיר לאחר שהוא בודק שהפטמה ממוקמת היכן שהיא אמורה להיות. בסוף הניתוח, תופרים את החתך בעזרת תפרים נמסים.
ניתוח הרמת חזה כאשר החזה נפול מאוד – בניתוח זה יש צורך בחתכים נוספים (מלבד החתך שמסביב לעטרה). מדובר בדרך כלל או בחתך אחד נוסף – מהעטרה כלפי מטה, או בשני חתכים נוספים – חתך נוסף בכפל שמתחת לשד. על כן נשארות שתי צלקות, או שלוש (צלקת בצורת עוגן), בהתאם. בדרך זאת מתאפשר למנתח הפלסטי להדק בצורה מוצלחת את העור שעוטף את השדיים.
משך הניתוח – משך הניתוח תלוי במורכבות הניתוח, ונע בין שעה וחצי לשלוש שעות.
לעיתים המנתח הפלסטי יציע לך לשלב את ניתוח הרמת החזה עם ניתוח נוסף – הקטנה / הגדלה של החזה. כמובן שהדבר תלוי בעד כמה את מרוצה מגודל השד שלך. חשוב לדעת שבדרך כלל אם החזה שלך נפול, הגדלה בלבד לא תספיק. הגדלת החזה רק גורמת לו לצנוח מהר יותר. למקרים של חזה נפול חשוב לעשות הרמה, ולא רק הגדלה. בנוסף, יש לקחת בחשבון שאם הניתוח יהיה ניתוח משולב, גם ההחלמה תהיה ארוכה וקשה יותר. במהלך הזמן, החזה עלול לצנוח שוב, וזה דבר שקשה לצפות אותו מראש או לדעת מתי (ועד כמה) הוא יקרה.
מה חשוב לדעת לפני ניתוח להרמת חזה
אם החלטת לעבור ניתוח הרמת חזה, יש דברים שחשוב להקפיד עליהם לפני הניתוח. חשוב לדעת ממה להימנע, על מה להקפיד, ואיך להתכונן לניתוח בצורה נכונה. בכתבה זו נציין מה צריך לעשות, מה להביא אתך ביום הניתוח, ואיך להכין עצמך לניתוח הרמת חזה.
חשוב שלא להסתיר מהמנתח הפלסטי שום דבר. ספרי לו על כל תרופה שאת לוקחת (וגם על וויטמינים), ועל מחלות או בעיות רפואיות שהיו לך לאחרונה. אל תתביישי לחלוק אתו את החששות שלך ולהסביר בדיוק את הציפיות שיש לך מהניתוח. המנתח ייתן לך לעשות סדרת בדיקות כהכנה לניתוח – בדיקות דם, ואולי גם ממוגרפיה וא.ק.ג. הקפידי לעשות את הבדיקות ולהגיע אל הרופא עם התוצאות.
חודש לפני הניתוח: במידה ואת מעשנת, תצטרכי להפסיק לעשן כחודש לפני הניתוח. בנוסף, כעשרה ימים לפני ניתוח הרמת חזה עדיף לשתות כמה שפחות אלכוהול. חשוב שלא לקחת תרופות מסוימות שיש להן השפעה על קרישת הדם (לדוגמא אטופן, קומדין, וולטרן או אספירין). כמו כן, תדעי שאם את מתכננת לעשות דיאטה חריפה, יש להימנע מלעשות זאת לפני ניתוח הרמת החזה (אחרת ההחלמה עלולה להיפגע).
חשוב מאוד להקפיד שלא לחשוף את אזור החזה לשמש בשבועיים שלפני הניתוח, וכחודש לאחר ניתוח הרמת חזה. השמש עלולה ליצור פיגמנטציה ולהשפיע לרעה על תהליך ההחלמה.
בנוסף, יכול להיות שהמנתח הפלסטי ידריך אותך להפסיק וליטול תרופה מסוימת שאת לוקחת באופן קבוע. עלייך להתייעץ אתו לגבי התרופות שיש להימנע מהן, ולפעול לפי הנחיותיו. לפני הניתוח תיגשי לבית המרקחת ותקני שמפו או סבון אנטיספטי (עם או בלי יוד – תלוי אם את רגישה ליוד). בערב שלפני יום הניתוח, תתרחצי עם סבון זה.
הנחיות ליום הניתוח: לקראת הניתוח, עלייך להיות בצום של 8 שעות. ביום הניתוח עצמו צריך להתרחץ עם סבון אנטיספטי ועלייך להביא אתך חזיית ספורט (שאותה תלבשי לאחר הניתוח), בגדים שאינם צמודים (ושנסגרים מקדימה), ומישהו שילווה אותך לאחר הניתוח.
חשוב לדעת, שאם ביום הניתוח את מרגישה קצת חולה (אפילו אם מדובר על הצטננות) או אם את במחזור – לא ניתן לעבור את הניתוח.
למי מתאימה הרמת חזה
הסיבות לעבור ניתוח הרמת חזה הן לא רפואיות. כלומר, בניגוד לדוגמא להקטנת חזה אשר לעיתים נשים מעוניינות בה מכיוון שחזה גדול גורם לבעיות גב וכאבים שונים – הרמת חזה נעשית אך רק מסיבות אסתטיות. נשים המעוניינות בניתוח הרמת חזה הן נשים שחשות שהחזה שלהן נפול והן רוצות לשפר את המראה של השדיים.
סיבות שונות לחזה נפול: חזה נפול נגרם מגורמים שונים: לידה, הנקה, תורשה, דיאטות תכופות שאינן נעשות בהדרגה, וכו'. ככל שמתבגרים, העור מאבד אט אט את האלסטיות שלו וכתוצאה מכך החזה לעתים צונח. כמו כן, החזה נוטה לצנוח מהר יותר אצל נשים אשר להן חזה גדול במיוחד (בין אם עברו הגדלת חזה או שבאופן טבעי החזה שלהן כבד וגדול).
כדאי לדעת שעדיף לא לעבור ניתוח הרמת חזה אם יש עדיין תכנון ללדת ולהניק. זאת מכיוון שלידה והנקה משפיעות ישירות על צורת ומראה השדיים ועל כן עשויות לפגוע בתוצאות הניתוח.
איך יודעים אם החזה נפול? אם הפטמה שלך ממוקמת מתחת לקפל שמתחת לשד (הקפל התת-שדי), אז החזה שלך נפול. עם זאת, יש לציין שעצם זה שהחזה שלך נפול לאו דווקא אומר שכדאי לך לעשות הרמת חזה. הרמת חזה היא ניתוח שנובע מסיבות אסתטיות בלבד, וכמו בכל ניתוח – יש בו סיכונים ותופעות לוואי אפשריות.
אם תחליטי ללכת לפגישת ייעוץ עם מנתח פלסטי, הוא יבחן האם החזה שלך באמת נפול, ואם כן אז באיזו דרגה. בנוסף, אם החזה שלך קטן לטעמך, ניתן לעיתים לשלב הרמת חזה עם הגדלת חזה. באופן כללי, יש 3 דרגות של חזה נפול:
1. דרגה ראשונה – הפטמה נמצאת פחות או יותר כסנטימטר מתחת לקפל שמתחת לשד. הניתוח שנעשה במקרה זה הוא הרמה ורטיקלית, או הרמה פריאראולרית במקרים קלים יותר.
2. דרגה שנייה – הפטמה נמצאת בין 1-3 ס"מ מתחת לקפל שמתחת לשד. במקרה זה ניתן לבצע ניתוח הרמה ורטיקלית עם עיצוב מחדש של בלוטת השד.
3. דרגה שלישית – לא רק שפטמה נמצאת מתחת לקפל שמתחת לשד, אלא היא גם ממוקמת בחלק הכי נמוך של השד. במקרה זה יהיה צורך לעצב מחדש את בלוטת השד ויכול להיות שתישאר צלקת בצורת עוגן.
הרמת חזה – מחירים
הרמת חזה – מחירים לפי סוג טיפול | הרמת חזה – מחיר מומלץ בקליניקות השונות בישראל |
---|---|
ניתוח הרמת חזה מחיר | 26,000 – 15,000 ₪ |
כמה עולה הרמת חזה עם שתל | 26,000 – 15,000 ₪ |
עלות תיקון הרמת חזה קודמת | 26,000 – 15,000 ₪ |
מחיר הרמת חזה ללא צלקות | 26,000 – 15,000 ₪ |
מה חשוב לדעת אחרי הניתוח
אם החלטת לעבור ניתוח הרמת חזה, חשוב שתדעי למה לצפות. על מה חשוב להקפיד לאחר הניתוח? ממה יש להימנע? כמה זמן נמשכת תקופת ההחלמה ומתי תוכלי לחזור לפעילות מאומצת? מתי תתקבל הצורה החדשה והסופית של השדיים? בכתבה זאת נענה על כל השאלות הללו ועוד.
כאבים – לאחר ניתוח הרמת חזה עשויים להיות כאבים אך הם לא אמורים להיות חזקים מאוד. ניתן לקחת משככי כאבים בכדי להקל על התחושה (יש להתייעץ עם הרופא). בנוסף, האזור עשוי להיות נפוח ואדמומי. לאחר הניתוח תישאר חבישה על אזור החזה, אשר המנתח הפלסטי יוריד בדרך כלל ביום המחרת.
שטפי דם ונפיחות – האזור יהיה נפוח, בעיקר בשבוע שלאחר הניתוח. בנוסף עלולים להיות שטפי דם בשדיים. עם זאת, רוב הנפיחות ושטפי הדם אמורים להיעלם בהדרגה (בדרך כלל תוך עשרה ימים).
יובש – פעמים רבות, אחרי ניתוח הרמת חזה העור יהיה יבש מאוד באזור. ניתן למרוח עליו קרם לחות אבל צריך להיזהר שלא למרוח קרם ישירות על החתכים שנשארו מהניתוח.
מנוחה ותזונה נכונה – אחרי ניתוח חשוב מאוד לחזור לפעילות בהדרגה, לנוח הרבה ולהקפיד על תזונה נכונה.
אנטיביוטיקה – לעתים קרובות לאחר הניתוח, המנתח הפלסטי ייתן לך אנטיביוטיקה שיש לקחת במשך תקופה מסוימת. חשוב למלא אחר הוראות הרופא, ולא להפסיק לקחת את האנטיביוטיקה לפני תום הטיפול.
שינה – לאחר ניתוח הרמת חזה יש לישון על הגב ולא להפעיל לחץ על השדיים. מומלץ בלילה הראשון להגביה את הראש עם שתי כריות.
חזרה לפעילות – אם לא מדובר על ניתוח משולב (לדוגמא ניתוח הגדלת חזה + הרמת חזה) אלא רק ניתוח הרמת חזה, אז לרוב אפשר לחזור לפעילות שגרתית במהרה. חזרה לפעילות מאומצת צריכה להיעשות בהדרגה, ובהתייעצות עם הרופא.
הימנעות מחשיפה לשמש – מאוד חשוב שלא לחשוף את אזור החזה לשמש במשך 6 שבועות לאחר ניתוח הרמת חזה. השמש עלולה לפגוע בתהליך ההחלמה. אחרי תקופה זאת, האזור של הצלקות מהניתוח עדיין יהיה רגיש, ועל כן צריך למרוח עליו קרם הגנה כאשר נחשפים לשמש.
המראה החדש – הצורה הסופית של השדיים מתקבלת כ-3 חודשים לאחר ניתוח הרמת חזה.
ניתוח הרמת חזה – תופעות לוואי, סיכונים וסיבוכים
ניתוח הרמת חזה, הוא ניתוח שבו מעצבים את החזה של המנותחת מחדש, תוך כדי הרמתו. בתהליך הרמת החזה מורידים את עודפי העור מהחזה וממקמים את הפטמות במקום הרצוי. ניתוח זה הוא פעולה כירורגית לכל דבר, דהיינו, ישנו תמיד סיכון לתופעות לוואי וסיבוכים, כבכל ניתוח.
הכנה מוקדמת: על מנת שהמטופלת תוכל להיות רגועה ככל האפשר, רצוי שתשוחח עם מטופלות שעברו ניתוח הרמת חזה ותשמע על חוויותיהם בניתוח זה, על הקשיים, התוצאות, הסיבוכים ובאם הן חוו תופעות לוואי כלשהן.
סיכונים וסיבוכים בהרדמה: ניתוח הרמת חזה הוא ניתוח המבוצע תחת הרדמה כללית. הרדמה כללית נושאת בחובה רשת של סיכונים, שכן הגוף מונשם בצורה מלאכותית, בעת שנעשות בו פעולות חודרניות כירורגיות.
כדאי תמיד לברר מיהו המרדים בניתוח, להיפגש אתו לפני הפרוצדורה, לשאול שאלות ולשטוח את ההיסטוריה הרפואית המלאה. בצורה זו, המרדים יוכל לדאוג לכך שההרדמה תעשה בהתאמה מלאה למטופלת, דבר אשר ימנע תופעות לוואי וסיבוכים בעתיד מההרדמה עצמה.
המרדים גם ישמח לשמוע על החששות של המטופלת ולספק לה אינפורמציה מלאה, שלרוב תרגיע את פחדיה ותיתן לה להמשיך את התהליך בצורה הרגועה ביותר.
הסיכונים שבניתוח נובעים לרוב, מתגובה מסוימת של הגוף לחומרים המוחדרים אליו ולתופעת איבוד דם. בשני המקרים יש דרך להשתלט על המצב, באם הלקוחה בוחרת במכון רפואי או בבית חולים המאושר על ידי משרד הבריאות, לביצוע פעולות אלו.
על ידי בחירה מושכלת של מיקום הניתוח ובירור פרטים אודות המכון/ בית החולים שבו תבוצע פרוצדורת ניתוח הרמת חזה, הפתרון לכל בעיה יהיה מיידי ומקיף ולרוב ימנע סיבוכים מעבר לזמן הניתוח.
תופעות לוואי וסיבוכים אפשריים לאחר הניתוח
יש מיני תופעות לוואי שיכולות להיגרם לאחר הניתוח, הדבר החשוב ביותר הוא לא להיבהל ולהבין שהגוף מגיב בשוק (פוסט טראומה), לפעולה הכירורגית שבוצעה ולכן המטופלת חווה תופעות לוואי כאלו ואחרות.
חלק מהסיבוכים ותופעות הלוואי הם:
דימומים רבים – לעיתים לוקח זמן עד שדימום נרגע. מומלץ לשכב לישון בתנוחה אשר לא תלחץ על המקום המנותח ותחדש את הדימום או תגביר אותו. במקרים שבו הדימום רב ואינו מפסיק, יש לפנות באופן מיידי לרופא.
זיהומים שונים באזור החזה – כל אזור פתוח מועד לזיהומים. אין להיבהל, אלא לעדכן את הרופא ולקחת מרשם אנטיביוטי. ברוב המקרים הבעיה נפתרת לאחר פרק זמן קצר.
עיצוב לא תקין של השדיים היוצר אי סימטריה – במקרה כזה של התהפכות השתל או מראה אי סימטרי שלו, יש לגשת אל הרופא לבירור וביצוע תיקון.
תחושה פחותה בשדיים – זוהי תופעה נורמלית לחלוטין אחרי הניתוח ומוגדרת כתופעת לוואי של העצבים למקום שטופל בעת הניתוח. חוסר התחושה בדרך כלל נפתר לאחר כחודש אחרי הניתוח. נדיר המקרה שבעיה זו אינה נפתרת.