בשורות הבאות ננסה לענות על השאלה איזו חומצה היאלורונית היא הטובה ביותר על ידי סקירת סוגי החומצות ההיאלורוניות השונות הקיימים בשוק, ונבחן איך ניתן לבחור את חומר המילוי הטוב והמתקדם ביותר לביצוע סוג הטיפול המבוקש.
חומצה היאלורונית היא בין החומרים המובילים בענף האסתטיקה הרפואית, לטיפול בקמטים, השבת נפחים ומילוי שקעי עור.
החומצה אשר מצויה בחומרי הזרקה רבים, מיוצרת בהליך המדמה את החומצה הטבעית שמיוצרת בגוף ומיועדת להשלמת החוסר שנוצר לאורך השנים.
תוכן עניינים
ההבדלים בין החומרים השונים שמבוססים על חומצה היאלורונית
בין סוגי החומרים המבוססים על חומצה היאלורונית ניתן למצוא את רבנס, רסטילן, סקין בוסטר, ג'ובידרם וחומרים נוספים.
מלבד שם המותג ההבדלים בין החומרים המבוססים על חומצה היאלורונית באים לידי ביטוי בריכוז החומר הפעיל, בטכנולוגיית הייצור וקשירת מולקולות המים המשפיעה על האפקטיביות של החומצה, בשילוב עם חומרים נוספים, בסמיכות החומר ובהתאמתו לסוגי עור ולסוגי טיפול שונים.
איך בוחרים באיזו חומצה היאלורונית להשתמש?
ההבדל במאפיינים של החומצות ההיאלורוניות, ברכיבים ובאופן ההשפעה על העור, הופכים וממקדים את השאלה: איזה חומצה היאלורונית הכי טובה, לשאלה איזה חומצה היאלורונית הכי טובה לצורך שלי, למילוי קמטים, לפיסול פנים, לשיפור מרקם העור, למילוי שפתיים ולמטרות נוספות.
עקרונות לפיהם ניתן להעריך מה החומצה היאלורונית הכי טובה לצרכי המטופל/ת
בבחירת חומר ההזרקה חשוב להיזהר מפרסומים ומהבטחות, ולבחון את רכיבי החומר, היישומים הבולטים לשמם הוא משמש, העמידות הצפויה והצורך בטיפול המשכי/משלים.
מטבע הדברים, לא כל מטופלת מגיעה עם ידע בכימיה וברפואה, ועל כן חשוב למצוא רופא מטפל מקצועי ולהסתייע בהמלצותיו.
יחד עם זאת, היכרות וידע בסיסי על סוגי החומרים ומאפייניהם יסייעו בהצגת השאלות הנכונות ובהבנת האפשרויות המומלצות.
סוגים נפוצים של חומצות היאלורוניות
◄ רבנס – חומצה היאלורונית רבנס בריכוז מוגבר של רכיבי לחות ויכולת ספיגה מהירה, מתאימה לשיקום עור יבש, קמטוטים ושיפור מרקם העור.
◄ רסטילן – חומצה סמיכה המשמשת למילוי קמטים ושקעים בפנים, להשבת נפחים ולמגוון טיפולי אנטי אייג'ינג, חומר מילוי רסטילן הינו בעל עמידות גבוהה העשויה לעלות על 12 חודשים.
◄ סקין בוסטר – חומצה המשולבת בתרכובת חומרים משקמים, ויטמינים ומינרליים, ומתאימה לשיפור המרקם, סקין בוסטר מתאים לטיפולים הרמוניים לכלל הפנים ולהזנת העור בלחות ובאלסטין המשיבים את הברק והמראה הצעיר לעור.
◄ ג'ובידרם – חומר מילוי סמיך ועשיר, מתאים למילוי קמטים עמוקים, למילוי ולעיצוב שפתיים ולטיפולי פיסול פנים. ג'ובידרם משתלב היטב עם טיפולים משלימים דוגמת בוטוקס, לטיפול בקמטים בין הגבות וקמטי הבעה עמוקים אחרים.
◄ סטילאז' – אחת ממוצרי החומצה הוותיקים בענף, מיושמים ומוצעים במרפאות רבות, חומר מילוי סטילאז' נחשב לחומר בטוח במיוחד ליישום, המותג מציע סדרת חומצות ברמות סמיכות שונות למגוון שימושים.
◄ פרופילו – חומצה רכה המותאמת לטיפול בפגמי עור, שיקום מצב העור, פועלת לפתיחה וניקוי של בלוטות החלב ויוצרת הליך שיקום ושיפור טבעי של העור. פרופילו אינו מתאים לטיפול בקמטים או להשבת נפחים, ומגיבה באופן שונה לסוגי עור שונים, מה שיוצר חוסר אחידות בתוצאות.
◄ בלוטרו – חומר מילוי בלוטרו המשמש לאזורים שונים בפנים לטיפול מקומי וממוקד, למילוי קמטי מריונטה, למילוי שקעים וטשטוש כהויות מתחת לעיניים, לעיצוב קו הלסת ולהשבת נפחים והרמת עור נפול.
מלבד בחירה בחומצה היאלורונית המיועדת לסוג השיפור והטיפול הרצוי, חשוב גם לבחון את סוג החומצה בהתאם למאפייני העור, מצב רפואי, אלרגיות ורגישויות והשפעות נוספות.
איך לבחור את החומצה היאלורונית הטובה ביותר לעור – פרמטרים וגורמי השפעה:
✔️ סוג העור – עור הפנים מתחלק למספר סוגי עור: עור יבש, עור שמן ועור רגיל. עור רגיל הוא עור מאוזן בעל אחוז לחות ושומן מספקים, בעוד שעור יבש סובל מאובדן לחות ונטייה לקמטים, ואילו עור שמן מתאפיין בשכבה שומנית מבריקה.
בבחירת חומצה היאלורונית יש לבחור בחומצה המספקת מענה לליקוי האסתטי אולם מנוגדת לסוג העור ומשלימה לצרכיו.
✔️ מצב רפואי של המטופל – חומצות היאלורוניות מיוצרות מן החי או מן הטבע וכוללות רכיבים נוספים העשויים לבוא בריאקציה עם מצבים רפואיים קיימים. חשוב לשתף את הרופא המטפל במצבים חריגים, רגישויות ואלרגיות ולהביא זאת בחשבון בבחירת החומצה.
✔️ בטיחות החומר – ככלל, החומצות ההיאלורוניות המשווקות בישראל הן בטוחות לשימוש, יש לוודא כי מדובר בחומר מוכר ומאושר על ידי משרד הבריאות. חשוב לא פחות מכך, יישום החומר וביצוע הטיפול בידי רופא מורשה בלבד.
✔️ משך הזמן בו נשמרת התוצאה – חומצה היאלורונית מספקת מענה לתקופה מוגבלת ונדרשת לחידוש. טווח העמידות של החומצות השונות נע בין 6-12 חודשים.
✔️ תוצאות לאחר מילוי – חומצות מסוימות מספקות תוצאה ניכרת, לעומת אחרות המיועדות לשינויים קלים ועדינים. ניתן למצוא חומצות המספקות תוצאה מידית אל מול חומצות המתפרקות באיטיות ויוצרות אפקט שיפור מתמשך. חשוב לברר מול הרופא למה לצפות מן החומצה ולוודא שזו עונה על הצרכים.
✔️ מחיר – טווח העלויות למזרק נע כיום בין 1500 ל-3800 שקלים ועשוי להשתנות בין החומצות השונות וכתלות בפרמטרים נוספים.
מטבע הדברים מחיר הטיפול מהווה אף הוא שיקול. יש להתייחס למחיר לאחר וידוא התאמה מלאה של החומר לסוג העור ולצרכי הטיפול, ולהביא בחשבון את עמידות החומר, כחלק מתחשיב וכדאיות.
את בחירת החומצה ואופן הטיפול חשוב לקבוע בליווי של רופא מקצועי, מוסמך ומיומן בתחום האסתטיקה הרפואית, לאחר אבחון ותשאול במרפאה.
מומלץ לפנות לרופא/מרפאה המציעים מראש מגוון סוגי טיפולים ועבודה עם מנעד רחב של חומרים וחומצות היאלורונית, על מנת להבטיח המלצה נטולת פניות המביאה בחשבון את צרכי המטופלים בראש ובראשונה.
שאלות ותשובות:
◄ מהי החומצה שהכי טובה לשפתיים?
החומצות המובילות למילוי שפתיים הן חומצות רכות, במשקל סגולי נמוך המאפשר שליטה בפיזור החומר, המספקות נפח באמצעות יצירת חומר מילוי.
ככלל, ליצרני החומצות השונות קיימים מספר מוצרי חומצה בהתאמה לייעודים שונים. החומצות המובילות למילוי ועיבוי שפתיים הם רסטילן ליפס, סטילאג' קיס ורבנס.
◄ איזו חומצה היאלורונית שהכי טובה למילוי שקעי עיניים?
מילוי שקעי עיניים מתבצע באמצעות חומצות מילוי, בסמיכות גבוהה, המסייעות בעיבוי ומיצוק שכבת העור הדקיקה שתחת העיניים, ומעניקות עמידות גבוהה יותר, דוגמת: ג'ובידרם ובלוטרו.
◄ מה ההבדל בין חומצה היאלורונית לרדיאס?
רדיאס הוא חומר מילוי לפנים המבוסס על קלציום – סידן ואינו מכיל חומצה היאלורונית.