עיניים שקועות – מהווה בעיה אסתטית שגורמת למראה עייף וחסר חיוניות. ניתן לטפל בעיניים שקועות בהליך מילוי פשוט ללא ניתוח ולתת לפנים מראה רענן וצעיר.
עיניים שקועות גורמות למראה חלול ושקוע תחת העיניים, אשר נוצר בשל אובדן נפח העור הטבעי באזור. מדובר בליקוי אסתטי נפוץ בעל השפעה ניכרת על המראה הכללי של הפנים.
ענף הרפואה האסתטית מציע פתרונות מתקדמים המבוססים על שימוש בטכנולוגיות מובילות ובחומרים חדשניים לטיפול בתופעה, להשבת המראה הצעיר והטבעי.
מה גורם לעיניים לשקוע, איך ניתן לטפל ומהם מחירי הטיפול? כל המידע בשורות הבאות.
תוכן עניינים
מה זה עיניים שקועות?
המונח עיניים שקועות למעשה אינו מתייחס לעיניים עצמן, בהן לא חל כל שינוי אנטומי, כי אם לנפח העור הסובב אותן, בדגש על העור המצוי מתחת לעיניים.
המונח המדויק יותר לתיאור התופעה יהיה ארובות עיניים שקועות, הנוצרות לאורך השנים בשל פגיעה במרקם העור הדקיק המקיף את העין.
התופעה אינה נוצרת ביום אחד, וניתן נסיגה הדרגתית בנפח העור, הופעת כהויות מסביב לעיניים, עד לשקעי עיניים עמוקים היוצרים מראה עייף ומבוגר. עיניים שקועות הן תופעה אסתטית, המאפיינת נשים וגברים כאחד.
איך נוצרים שקעים מתחת לעיניים ולמה זה קורה
קיימים מספר גורמים לעיניים שקועות המכונות גם שקעי דמעות:
✔️ הזדקנות העור – הגורם העיקרי להיווצרות של עיניים שקועות הוא הגיל. לאורך השנים חווה עור הפנים שינויים טבעיים, קצב הייצור של סיבי הקולגן והאלסטין אשר אחראים על נפח העור, גמישותו והלחות הטבעית שלו, מופחת באופן משמעותי, מה שמוביל לירידה בנפח העור, צניחה והיווצרות של קמטוטי פנים וקמטים.
העור המקיף את אזור העיניים הוא עור דקיק במיוחד, ועל כן גם ראשון לספוג את תופעות הגיל, כאשר גם אובדן נפח מינימלי גורם להופעת כהויות ואובדן המוצקות הטבעית, שגורמים לשקיעת העין.
✔️ גנטיקה – מרקם העור וקצב ההזדקנות שלו משתנה בין אנשים שונים, כאשר אחד הגורמים המשפיעים הוא הגנטיקה. נטייה טבעית לקמטים, אובדן נפח עור ועיניים שקועות- יאיצו את קצב הזדקנות העור ושקיעת העיניים.
✔️ אורח חיים – אחד הגורמים הבולטים לעיניים שקועות הוא אובדן הלחות הטבעית של העור. הרגלים דוגמת חשיפה לא מבוקרת וממושכת לשמש ולקרינה, תזונה לא מאוזנת ועישון יביאו להתייבשות העור ועשויים להאיץ את התהליך.
✔️ שינויים קיצוניים במשקל הגוף – הפחתת משקל קיצונית ו/או תנודות גבוהות במשקל הגוף עשויות אף הן להוות גורם מאיץ לשקיעת העיניים, בשל אובדן רקמות שומן סביב העין ויצירת עור נפול וחסר נפח.
✔️ נסיבות רפואיות – נסיבות ומצבים רפואיים דוגמת אלרגיות, חוסר איזון בבלוטת התריס, נטייה לדלקות בסינוסים, עשויים להוביל לאגירת נוזלים באזור שמתחת לעיניים, ולמראה של עיניים שקועות.
איך מטפלים בעיניים שקועות עם "תרופות סבתא"?
המראה המבוגר והלא מחמיא שמעניקות העיניים השקועות, מביא רבים לחפש אחר פתרונות ושיטות טיפול, מילוי שקעים מתחת לעיניים ועיכוב התופעה.
ניתן למצוא לא מעט המלצות על תרופות סבתא לטיפול בעיניים שקועות ואפשרויות טיפול טבעיות, בניהן:
◄ מריחת שמן זית תחת העיניים ועיסוי האזור לפני השינה.
◄ הנחת פרוסות מלפפונים קרים על האזור, לספיחת הנוזלים והוויטמינים הקיימים במלפפון ולהזנת העור.
◄ מריחת תערובת שמנים ארומתרפיים ו/או שמנים אתריים להזנת העור ולהגברת הלחות.
שיטות אלו עשויות לספק מענה ולסייע בעיכוב התופעה, אולם לרוב לא יעניקו פתרון מספק במילוי השקעים והשבת המוצקות לעור, מה שניתן להשיג באמצעות טיפולי הרפואה האסתטית.
שיטות טיפול מובילות
#1 הזרקת חומרי מילוי – שימוש בחומרי מילוי להשבת נפח עור ומיצוק עור הפנים הוא טיפול נגיש ופשוט ליישום המספק תוצאה מידית ושיפור מהותי.
הטיפול הנפוץ והפופולרי ביותר הוא מילוי עיניים שקועות בחומצה היאלורונית (חומרי מילוי), חומצה אשר מיוצרת מחומרים טבעיים, וזהה ברכיבים שלה לחומצה אשר מיוצרת על ידי הגוף באופן טבעי לצורך מיצוק העור, ייצור סיבי קולגן ואלסטין, החומרים הפעילים האחראים על גמישות ונפח העור.
ההזרקה לפנים מתבצעת באופן מקומי לאזור שמתחת לעיניים, סביב השקעים ובמרכזם, לשחרור של חומרים פעילים ופיזור שלהם בצורה מאוזנת, ולמילוי שקעי העיניים תוך שמירה על סימטריות ויצירת מראה נפח עור מוצק וטבעי.
#2 הזרקת שומן עצמי – מילוי עיניים שקועות בהזרקת שומן עצמי הוא מורכב יותר, וכולל שאיבה מקומית של שומן גוף מאזורים אחרים בגוף, המתאפיינים בעודף תאי שומן, סנתוז ופירוק של השומן אשר נשאב בהליך מוקפד במעבדה, והזרקת השומן הטבעי תחת העיניים, בהליך הדומה להזרקת חומצה היאלורונית.
השומן הטבעי אשר מוחזר אל הגוף מעניק עיבוי של שכבת העור תחת העיניים ומילוי של השקעים בחומר טבעי המוכר לגוף ונספג בו בקלות, ללא סכנת דחייה או אלרגיה.
חומר מילוי או שומן עצמי – מה עדיף?
שתי שיטות הטיפול יספקו שיפור ניכר ומילוי של שקעי העיניים באופן שיעניק מראה טבעי ועור מוצק תחת העיניים.
הזרקת שומן עצמי תחת העיניים מספקת טווח עמידות ארוך יותר, אינה כרוכה בסיכון של דחיית החומר על ידי הגוף (סיכון מזערי במיוחד אך קיים בהחדרת חומצה וחומרים אחרים).
יחד עם זאת, מדובר בהליך ממושך יותר הכולל התערבות כירורגית, בשונה מהזרקת חומצה היאלורונית, טיפול שאינו פולשני, המתבצע במפגש טיפולי אחד, ובעלות נמוכה יותר.
טיפול בעיניים שקועות – מחירים ועלויות
טיפולים אסתטיים הם לרוב טיפולים הניתנים על ידי מרפאות פרטיות בלבד, ואינם כלולים בסל הבריאות.
עלויות הטיפול נקבעות על ידי הרופא המטפל/המרפאה ואינם מצויים תחת פיקוח, אולם החומרים עצמם וההליכים הרפואיים מפוקחים, ומחייבים יישום על ידי רופא מוסמך בלבד, תוך הקפדה על סביבת טיפול מותאמת וסטרילית, התאמה לצרכי המטופל ולמצבו הרפואי, ושימוש בחומרים מורשים בלבד.
המחיר עשוי להשתנות בהתאם למספר גורמים, בניהם סוג החומר בו נעשה שימוש, כמות החומר הנדרשת ומצב המטופל/ת, כמו גם הניסיון והמוניטין של הרופא המטפל.
מחירון טיפול בעיניים שקועות | מחירים במרפאות אסתטיקה בישראל |
---|---|
טווח מחירים ממוצע לטיפול בעיניים שקועות | 1,800-10,000 ₪ |
כמה עולה טיפול בודד בעיניים שקועות באמצעות חומצה היאלורונית (מחיר למזרק) | 1,800-2,500 ₪ |
מחיר טיפול בעיניים שקועות באמצעות הזרקת שומן עצמי | 3,000-10,000 ₪ |
תוך כמה זמן אפשר לראות את התוצאות ולכמה זמן מחזיקות?
בשני סוגי הטיפולים המוצעים למילוי עיניים שקועות ניתן יהיה לראות שיפור ניכר ומידי עם סיום ההזרקה, כאשר החומר מוסיף להתפזר תחת העור והתוצאה הסופית עשויה להתגבש לאורך כשבועיים נוספים.
הזרקת חומצה היאלורונית לשקעי העיניים תספק עמידות לתקופה של כ 9-12 חודשים.
הזרקת שומן עצמי תספק תוצאה עמידה יותר, העשויה להחזיק כ-24-36 חודשים.
תופעות לוואי אפשריות של ההליך
טיפולי הזרקה למילוי שקעים מתחת לעיניים נחשבים לטיפולים בטוחים, אשר אינם כרוכים לרוב בתופעות לוואי משמעותיות.
הן לאחר הזרקת חומצה היאלורונית והן לאחר הזרקת שונן עצמי תיתכן רגישות מקומית, הופעת שטפי דם, אדמומיות או נפיחות קלה – כתוצאה מפעולת ההזרקה.
תופעות אלו ניתנות לטיפול באמצעות משחה מקררת, הנחת קומפרסים קרים, וצפויות לחלוף באופן טבעי בתוך ימים ספורים.