נכתב ע
נכתב ע"י מערכת אסתטיקר

למי מתאים ניתוח אף?

ניתוח אף מתאים לכל אדם בגיר שמעוניין בשיפור ועיצוב מראה אפו. חוסר שביעות הרצון של המטופל/ת עשוי להיות בשל אף גבנוני, רחב, עקום או ארוך.

המטרד האסתטי יכול להיות כתוצאה ממבנה אף מולד או כתוצאה ממכה, חבלה או שבר בגיל מאוחר יותר.

בנוסף, לעיתים מטופלים באים לבצע ניתוח אף נוסף לתיקון בעיות מניתוח אף קודם, כמו חוסר סימטריה בין צדי האף או הנחיריים, בעיית נשימה או מראה מלאכותי מדי.

כמו כן, לעיתים ניתוח אף ייעשה מסיבות שאינן אסטתיות גרידא אלא גם רפואיות, לדוגמא במקרים כמו מחיצה אף עקומה ופגמים מבניים אחרים שגורמים לבעיות נשימה. בעיות רפואיות נוספות הן פגיעה בחוש הריח, אי ספיקת מסתם פנימי או חיצוני. את הניתוח הרפואי לעיתים משלבים עם ניתוח אסתטי.

הסיבות השכיחות ביותר בישראל לניתוחי אף הוא עידון של גבנון האף או כיפת האף, הרמת האף, ויישור או הצרת האף. חשוב לקחת בחשבון שכשליש מהמטופלים בוחרים בניתוח אף בשל הפרעה בדימוי הגוף, מה שלעיתים יביא לחוסר שביעות רצון גם במידה והניתוח עובר בהצלחה. לכן, ניתוחי אף מצריכים מצב פסיכולוגי תקין ויציב של המטופל.

 

ניתוח אף מחירים מידע ועוד
ניתוח אף – מדריך מקיף, מחירים ועוד

 

 

ניתוח אףתקציר למטופל
סוג הטיפולניתוחי
איפה מתבצעבמרפאה / קליניקה
האם נדרש אשפוזלרוב לא נדרש אשפוז, במידת הצורך אשפוז ליממה אחת
האם נדרשת הרדמההרדמה מקומית
משך הטיפולשעה עד שעתיים בממוצע, כתלות במורכבות הניתוח והפעולות המתבצעות במהלכו
דרגת כאבבינונית
לאילו אזורים מיועדעצם האף, אזור החיבור בין הנחיריים, הסחוסים – הניתוח עצמו ישתנה בין מטופל למטופל בהתאם למאפייני האף עצמו והתוצאה המבוקשת
חומרי מילוי נפוציםבמקרה של עיצוב אף ללא ניתוח, ניתן לבצע מילוי של רדיאס או חומצה היאלורונית
מתי ניתן לחזור לשגרהבתוך מספר ימים, אך בהתאם להוראות הרופא בכל הנוגע לפעילות גופנית וחשיפה לשמש
מחיר טיפול ממוצעהחל מ- 6000 ₪ לניתוח פשוט ועד ל- 40,000 ₪ לניתוח מורכב מאוד
לכמה זמן מחזיקה התוצאהלתמיד

 

באיזה גיל מומלץ לעבור ניתוח אף?

ניתוחי אף יבוצעו לרוב באדם בגיר שגילו 18 או יותר. ניתוחי אף בקטינים יעשו באישור ההורים בלבד. במקרים בהם המטופל מעוניין בניתוח אף לתיקון פגם (מתאונה או ניתוח אף קודם), יש לחכות לכל הפחות כשישה חודשים מרגע התקרית שהביאה לפגם.

בנוסף, מומלץ לבצע את הניתוח לפני חופשים או חגים, שכן אף המטופל צריך להישאר חשוב למשך כ-5 לכל הפחות מיום הניתוח. החבישה כוללת גבס על האף, וכן טמפונים שמוחדרים לנחיריים ומטרתם לתמוך באף ולספוג את ההפרשות המתקבלות לאחר הניתוח.

חשוב לקחת בחשבון שגם לאחר הסרת החבישה ייתכנו מפגעים אסתטיים כמו שטפי דם או בצקות באיזור האף והעיניים. לכן כדאי לקחת "מרווח ביטחון" של שבועיים-שלושה לפחות מרגע הניתוח ועד החזרה לשגרת החיים.

 

מה ניתן לשנות באמצעות ניתוח אף?

ישנן כמה שינויים עיקריים שניתן לעשות באמצעות ניתוח אף, כאשר כל אחד מהם מצריך פעולה אחרת:

  • שינוי היקף הנחיריים, על ידי ביצוע חתכים ותפרים.
  • שינוי צורת וגודל כיפת האף, על ידי חיתוך, תפירה והוספה של שתלי סחוסים.
  • שינוי רוחב האף, על ידי ביצוע שברים בעצמות חיצוניות או פנימיות באף.
  • תיקון גבנון על האף, על ידי שיוך, חיתוך או שבירת העצם.
  • שינוי מחיצת האף, על ידי ביצוע חתכים.
  • השתלת סחוסים, אשר נלקחים ממחיצת האף, מהאוזניים או מאיזור הצלעות.

 

האם יש הבדלים בין ניתוח אף לגברים לעומת ניתוח אף לנשים?

ישנם הבדלים מסוימים בין ניתוח אף גברי לניתוח אף נשי. הסיבה לכך היא בראש ובראשונה שאידאל היופי מעמיד סטנדרטים אחרים לגברים ולנשים. אף נשי יפה נחשב לאף קטן, צר וסולד. לעומת זאת, האף הגברי האידאלי ייחשב כאף ישר גדול יותר, סולד פחות ובזווית ישרה מהשפתיים.

 

ניתוח אף
לפני ניתוח אף (מימין) ואחריו – הליך שמתאים גם לגברים וגם לנשים (התמונה להמחשה בלבד)

 

הכנות לקראת ניתוח אף – איך צריך להתכונן?

אם אתם חושבים לעבור ניתוח אף, כדאי דבר ראשון לברר מהיכן מגיע הרצון והצורך. מחקר חדש מראה שהרבה מועמדים לניתוח אף סובלים מבעיה פסיכולוגית המשפיעה על הדרך שבה הם תופסים את גופם. על כן חשוב לברר (אפילו עם איש מקצוע) מהיכן נובע הרצון והאם מדובר בניתוח נחוץ. אם החלטתם שניתוח אף זה בשבילכם – אז הנה מספר דברים שתצטרכו לעשות

לפני ניתוח אף

בפגישת הייעוץ עם המנתח הפלסטי חשוב שתביעו את החששות שלכם והציפיות שלכם. תבדקו עם המנתח האם התוצאות שאתם מעוניינים בהן ברות השגה לדעתו. חשוב שתקבלו מהרופא כמה שיותר מידע כך שתהיו מודעים לסיכונים, תופעות הלוואי, מהלך הניתוח ותקופת ההחלמה. אל תתביישו לשאול המון שאלות, תיאום הציפיות בין המנתח למטופל הוא שלב מהותי בהכנה לניתוח.

בנוסף, חשוב שתדברו עם הרופא ותספרו לו בדיוק אילו תרופות וויטמינים אתם לוקחים. יכול להיות שהוא יגיד לכם לעשות הפסקה זמנית עם חלק מהתרופות, במידה והן עלולות להפריע למהלך הניתוח ו/או ההחלמה.

מאיזה גיל אפשר לעשות ניתוח אף? התשובה לשאלה זאת לא תלויה רק בגיל הפיסי של המטופל. כלומר, בדרך כלל ניתן לעבור את הניתוח מגיל 16 (בנות) או 17 (בנים) שכן אז האף מסיים להתעצב. עם זאת, על המנתח להעריך גם את הבגרות הנפשית של המטופל ואת הסיבות המובילות אותו לניתוח.

בדיקת נשימה ובדיקת דם – אלה הן בדיקות שצריך לעבור כהכנה לניתוח אף, בכדי לבדוק שהכל כשורה ושאתם מועמדים מתאימים לניתוח.

הפסקת עישון – אם אתם מעשנים, תאלצו להפסיק לעשן לפחות למשך שבועיים לפני הניתוח.

לא לקחת מדללי דם – לעיתים אנשים לוקחים תרופות המדללות את הדם כגון אספירין. כשבועיים לפני הניתוח צריך להפסיק לקחת תרופות שכאלה. חשוב על כן שתתייעצו עם הרופא ותאמרו לו בדיוק אילו תרופות אתם לוקחים –  הוא כבר יאמר לכם האם עליכם להפסיק לקחת תרופה זו או אחרת לפני הניתוח.

לרחוץ את הפנים ולחפוף שיער – ליום הניתוח עצמו עליכם להגיע נקיים ורעננים לאחר ששטפתם ביסודיות גם את השיער וגם את הפנים.

 

כיצד מתבצע ניתוח אף?

ניתוח אף נעשה בחדר ניתוח תחת הרדמה כללית או טשטוש. קיימות שתי שיטות אפשריות לניתוחי אף:

  1. ניתוח אף פתוח – בשיטה זו, מבצעים חתך כירורגי ברקמה שבין הנחיריים, המכונה קולומלה. היתרון המרכזי בשיטה הפתוחה הוא שהחתך מקנה לרופא המנתח זווית ראייה טובה יותר. עם זאת, החסרון העיקרי בשיטה זו הוא ביצירת צלקת חיצונית.
  2. ניתוח אף סגור – בשיטה זו, מבצעים חתך כירורגי בנחיריים בלבד, ולא בקולומולה. היתרון בשיטה זו הוא שהיא איננה גורמת ליצירת צלקות, אך החסרון הוא בשדה הראייה המוגבלת יותר עבור הרופא המנתח.

חשוב לזכור שניתוח אף מותאם למטופל האינדיבידואלי, ולכן לא ניתן לדבר על ניתוח אחיד לכולם. כך למשל, ניתוח אף יכול לכלול פרקטיקות כמו שיוף, חיתוך וכן שבירה ועיצוב מחדש של עצמות האף. לעיתים יושתלו גם סחוסים לאף, ויעשו פרוצדורות להצרת או הרחבת הנחיריים או כריתה של המחיצה או קונכיית האף.

 

מעוניינים בהשוואות מחירים? קבלו עד 3 הצעות מחיר ממיטב המומחים ללא התחייבות

    שם:
    טלפון:

    יישוב מגורים:
    מתעניין בהצעות מחיר בנושא:

     

    תוך כמה זמן ניתן לראות את תוצאות הניתוח?

    יש להמתין לפחות חצי שנה עד לקבלת התוצאות הסופיות של ניתוח אף. הסיבה לכך היא שתהליכים פנימיים הקשורים בהצטלקות הרקמות הפנימיות עשויים לקחת זמן מה.

    לכן, גם לאחר שנה ממועד הניתוח, ייתכנו שינויים במראה האף. עם זאת, מרבית השינויים יחולו עד במהלך ששת החודשים הראשונים מיום הניתוח.

     

    סיבוכים אפשריים של ניתוח אף

    כל ניתוח עלול להסתבך או לגרום לתופעות לוואי לא צפויות. ניתוח אף ספציפית הוא ניתוח מורכב שדורש מהמנתח הפלסטי מיומנות מאוד גבוהה, וניסיון רב. כדאי לדעת שבכ-5% מניתוחי האף יהיה צורך בניתוח נוסף לאחר מכן – או בכדי לתקן בעיה שנוצרה בנשימה או בכדי לתקן את המראה שנוצר. אם אכן יש בכך צורך, ניתוח לשם תיקון ייעשה כשנה לאחר הניתוח הראשון (מכיוון שרק כעבור שנה האף מקבל את צורתו הסופית).

    # צלקות – גם בניתוחי אף סגורים שבהם הצלקת היא פנימית – עלולה להיווצר בליטה בצד החיצוני. עם זאת, לרוב צלקות נגרמות כתוצאה מניתוח אף פתוח שבו החתכים נעשים לא רק דרך הנחיריים ועל כן נשארת צלקת חיצונית. מראה הצלקת משתנה ממטופל למטופל. בדרך כלל היא דקה ולא מודגשת.

    # זיהום – היות וכל ניתוח נעשה בתנאים סטריליים אין סיכון רב לכך שייווצר זיהום. עם זאת, במקרים נדירים מאוד נוצר זיהום.

    # דימום – בדרך כלל ביום של הניתוח נוצר דימום, אך כל עוד אין הפרעה בקרישת דם, הדימום לא אמור להיות חמור. יש לקחת בחשבון שלאחר הניתוח כנראה שיהיו שטפי דם באזור העיניים. זוהי תופעה נפוצה אשר לרוב חולפת מעצמה בתוך מספר שבועות. במקרים נדירים עלול להיות דימום מהאף לאחר התרגשות גדולה, דיבור מופרז או בימים חמים במיוחד.

    # אובדן תחושה – כתוצאה מהניתוח אתם עלולים לאבד את התחושה באזורים מסוימים באף למשך מספר חודשים.

    # אסימטריה – כתוצאה מהניתוח עלולה להיווצר חוסר סימטריות בין חלקים שונים (לדוגמא אסימטריה בחלק התחתון או העליון של האף).

    # פגיעה בחוש הריח – זהו סיבוך נדיר יותר. בדרך כלל מדובר בהפרעה בתחושה של ריחות מסוימים והפגיעה נעלמת אחרי כמה זמן. כמו כן, כתוצאה מהניתוח עלולה להיווצר בצקת פנימית באף שתיצור הפרעה בנשימה ותחושה של גודש. עם זאת, ככל שהאף יחלים עם הזמן ויקבל את צורתו הסופית, כך גם אמורה לפחות תחושת הגודש.

    # נפיחות ובצקות – אלה הם תופעות רגילות לאחר ניתוח אף. הנפיחות מהניתוח תפחת במשך הזמן ורובה אמורה להיעלם תוך חודש בערך. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שעשויה לעבור שנה עד שכל הנפיחות תיעלם לחלוטין. אנשים בעלי עור עבה במיוחד או שאפם בשרני מאוד עלולים לסבול מהנפיחות במשך זמן רב יותר.

     

    ניתוח אף תמונה לפני ואחרי
    ניתוח אף תמונה לפני (משמאל) ואחרי – החלקת הגבנון באף והקטנתו (להמחשה בלבד)

     

    איך בוחרים מנתח פלסטי לניתוח אף? המלצות חשובות

    ניתוח אף הוא אמנם ניתוח נפוץ מאוד, אך אין זה אומר שהוא ניתוח פשוט וקל. להפך, מדובר בניתוח מורכב שדורש ידע, ניסיון, ומיומנות גבוהה מאוד מצד המנתח. במהלך הניתוח, המנתח נדרש לעבוד בחלל קטן מאוד ועל כן יש צורך בדיוק מרבי. בנוסף, על המנתח להיות בעל יכולת לתכנן בתלת מימד, בעל ידע אנטומי וכירורגי נרחב ובמיוחד בעל ניסיון רב ספציפית בניתוחי אף.

    קחו בחשבון שאם למנתח יש ניסיון בניתוחים פלסטיים מסוג אחר, עדיף לכם לבחור במנתח אחר. חשוב לעבור את הניתוח אצל מנתח שזוהי ההתמחות שלו. הדבר מגדיל את הסיכויים שתוצאות הניתוח יהיו לשביעות רצונכם.

    ✔️ המלצות – כשאתם ניגשים לבחור מנתח פלסטי לניתוח אף, חשוב לחפש המלצות של אנשים שעברו אצלו את סוג הניתוח שאתם מעוניינים בו. המלצות הן בעלות ערך רב יותר מאשר תמונות ה"לפני ואחרי" שתוכלו לראות בפגישת הייעוץ. זאת מכיוון שהתמונות לאו דווקא משקפות את המציאות – לא כל ניתוח נכנס לספר התמונות, ואין לכם דרך לדעת מהם אחוזי ההצלחה של הניתוח וכמה אנשים באמת יצאו מרוצים (או כמה אנשים הזדקקו לתיקון ניתוח אף לאחר מכן). על כן, כדאי לחפש אנשים שעברו את הניתוח (מהכירות אישית, או דרך פורומים שונים) ולבדוק על מי הם ממליצים.

    ✔️ המחיר – המחיר משתנה בין מנתח למנתח ותלוי גם במדדים נוספים (כמו מקום הניתוח, הצוות הרפואי, ההרדמה וכדומה). אמנם זול יותר נתפס כמשתלם יותר – אבל במקרה של ניתוח פלסטי כדאי לפעמים לחסוך פחות כסף בכדי להיות בטוחים שאתם בידיים טובות ולהקטין את הסיכון שתצטרכו ניתוח תיקון לאחר מכן.

    ✔️ פגישת הייעוץ – פגישת הייעוץ הראשונית חשובה מאוד להתרשמות מהמנתח. חשוב שתשאלו אותו כמה שיותר שאלות. תיאום הציפיות הוא אחד מהשלבים החשובים ביותר. חלק מהרופאים משתמשים בהדמיה ממוחשבת בכדי להבין מה אתם רוצים ומחפשים ולהראות לכם תמונה שמדמה את צורת האף לאחר הניתוח (אם כי זוהי לא ערובה וזהו לא מכשיר מדויק). עם זאת, הדעות חלוקות לגבי כלי זה ועד כמה הוא אמין (כלומר עד כמה התוצאה באמת דומה להדמיה). על כן רופאים אחרים משתמשים באמצעים שונים בכדי להבין את רצון הלקוח ולתת לו מושג לגבי התוצאות שניתן להגיע אליהן.

    שימו לב האם המנתח מסביר לכם על הסיבוכים ותופעות הלוואי האפשריות. חשוב שהמנתח ייתן לכם "תמונת מצב" ראלית שמספקת לכם כמה שיותר מידע על התהליך. אם המנתח טוען שאין שום סיכוי לסיבוכים – אז עדיף לכם לבחור במנתח אחר (כי בכל ניתוח תמיד יש אפשרות לסיבוכים).

    במהלך פגישת ההכנה המנתח הפלסטי יבדוק את האף שלכם – המבנה, הצורה, הפרופורציות, סוג ומרקם העור וכדומה. הבדיקה תהיה גם חיצונית וגם פנימית (בעזרת רינוסקופ). במהלך הבדיקה הפנימית יבדוק המנתח בין השאר את הפוטנציאל לבעיות נשימה בעקבות הניתוח.

    חשוב שתסבירו למנתח בדיוק מה מפריע לכם, ממה אתם לא מרוצים ומה אתם רוצים שיהיה. תקשיבו למנתח ותבדקו האם הציפיות שלכן הן ראליות וניתן להשיג את התוצאה שאתם מבקשים. אל תשכחו לשאול את המנתח על הניסיון שלו עם ניתוחי אף ועל המקום שבו עבר התמחות.

     

    ניתוח אף
    ניתוח אף מוצלח יעניק מראה פרופורציונלי וטבעי לפנים

    מחירים של ניתוחי אף – כמה עולה ניתוח אף?

     

    מחיר ניתוחי אף לפי סוג טיפולניתוח אף – מחירים מומלצים בקליניקות השונות בישראל
    ניתוח אף פלסטי – כמה עולה16,000 – 6,000 ₪
    מחירי ניתוח אף עקב סיבה רפואית16,000 – 6,000 ₪
    עלות ניתוח אף חוזר / תיקון של ניתוח אף קודם17,000 – 7000 ₪
    מחיר פיסול אף ללא ניתוח (בהזרקת חומצה היאלורונית / שומן עצמוני)5,000 – 3,000 ₪
    הרמת אף בחוטים9,000 – 7,000 ₪

     

    למה לצפות לאחר הניתוח ובתקופת ההחלמה? 

    # רגישות יתר וגירוד – חלק מתופעות הלוואי שעלולות להופיע לאחר הניתוח הן רגישות יתר, שינויים מסוימים בקול, ותחושת גירוד שעלולה להציק. באופן עקרוני תופעות אלה אמורות להיעלם מעצמן תוך מקסימום של כמה שבועות (לעיתים הן חולפות גם לאחר מספר ימים).

    # גבס – לאחר הניתוח, האף שלכם יהיה בסד גבס כך שהוא לא יראה אסתטי במיוחד. בנוסף, אתם עלולים לחוות קשיי נשימה מסוימים וחוסר נוחות כתוצאה מהנפיחות באזור. כמו כן אתם תתחילו לחוש כאבים באזור אך ניתן להקל עליהם ע"י לקיחת משככי כאבים (כמובן בהתייעצות עם הרופא). את הגבס אמורים להוריד כעבור כשבוע לאחר הניתוח.

    # שטפי דם – לאחר הניתוח יש סיכוי גבוה שיהיו לכם שטפי דם באזור האף והעיניים. שטפי דם אלה אמורים להיעלם תוך שבועיים – שלושה.

    # נפיחות – לאחר הניתוח צפויה להיות נפיחות באזור האף. רוב הנפיחות אמורה לרדת במהלך שלושת השבועות שלאחר הניתוח. עם זאת, מידה מסוימת של נפיחות תישאר (אם כי היא כנראה תהיה כמעט ולא מורגשת) עד כשנה לאחר הניתוח. צורתו הסופית של האף תתקבל לאחר שנה.

    # קשקשים ופצעים – עור שמנוני, פצעוני אקנה וקשקשים (תאי עור מתים) על האף הם תופעה נפוצה למדי באנשים שעברו ניתוח אף. זאת מכיוון שאספקת הדם לאזור הפנים מוגברת בכדי לסייע לרקמות להחלים. דבר זה יוצר שמנוניות, תאי עור מתים ופצעונים. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם תופעה זאת היא לשטוף את הפנים, וספציפית את האף, על בסיס קבוע. חשוב להימנע מלמרוח קרם לחות מכיוון שזה עלול רק להחמיר את התופעה. כעבור פרק זמן שבין חודשיים לשלושה, העור אמור 'להירגע' והתופעה אמורה להיעלם או לפחות באופן משמעותי.

    # חזרה לפעילות גופנית – באופן כללי אחרי כחודש ניתן לחזור לפעילות גופנית כמו ריצה, הליכה וכו'. אם מדובר על חזרה לחדר כושר מומלץ לחכות כחודשיים, אך חשוב להתייעץ עם הרופא מכיוון שהחזרה לפעילות תלויה בתהליך ההחלמה ומשתנה בין אדם לאדם.

    # הרכבת משקפיים – לאחר הניתוח מומלץ להימנע מהרכבת משקפיים (ובעיקר משקפיים כבדים) במשך תקופה של חודש ימים. זאת מכיוון שגשר האף רגיש והלחץ של המשקפיים עלול לשנות את צורתו.

    # שינה עם ראש מורם – לאחר ניתוח אף מומלץ לישון במשך כשבוע על הגב ועם שתיים-שלוש כריות כך שהראש מורם יותר. זה אמור לעזור לנפיחות לרדת.

    # הימנעות משיזוף ומשמש חזקה – יש לקחת בחשבון שאזור האף מאוד רגיש לאחר הניתוח, והוא זקוק לזמן בשביל להחלים. על כן שמש חזקה עלולה לגרום לכוויות, דבר שיגרום לאף להתנפח, מכיוון שהרקמות רגישות במיוחד בתקופת ההחלמה. על כן חשוב להימנע משיזוף ומחשיפה לשמש של אזור הפנים במשך כחודשיים. כדאי למרוח קרם הגנה ולהשתמש בכובע כאשר אתם נדרשים לצאת ולשהות בשמש.

     

    האם קיימות אופציות אחרות פרט לניתוח?

    עבור מי שאיננו מעוניין או איננו יכול לעבור ניתוח אף, ישנן שיטות אלטרנטיביות לעיצוב האף:

    • פיסול אף באמצעות הזרקת חומצה היאלורונית או רדיאס – שיטה זו מאפשרת לטשטש ולשפר סטיות, שקעים וגבנון בולט באף, לבצע הרמה מתונה של קצה האף, ולעדן את מראה הנחיריים. היתרון בשיטה זו היא הפשטות שלה ומשך ההחלמה המהירה יחסית, אך חסרונה טמון בעמידות הפחותה שלה לאורך זמן (1-3 שנים בלבד) והצורך לבצע תחזוק חוזר.
    • פיסול אף באמצעות חוטים – מדובר בשיטה פחות נפוצה, במהלכה משתמשים בחוטים מיוחדים הכוללים מעין קרסים (חוטי אפטוס), אשר מוחדרים אל מתחת לשכבת העור ומאפשרים להרים או להצר את האף. הפרוצדורה מצריכה הרדמה מקומית בלבד. היתרון בשיטה זו הוא תהליך ההחלמה המהיר חסית, אך החיסרון הוא שלא ניתן לבצע תהליכים להקטנת האף, כמו הצרה של עצמות האף בחלק העליון שלו.