נכתב ע
נכתב ע"י מערכת אסתטיקר

מהם טיפולים אסתטיים?

טיפולים אסתטיים הם שם כולל לפרוצדורות שונות בתחום הקוסמטיקה והפלסטיקה, החל מטיפולים ופרוצדורות נקודתיות ועד לניתוחים פלסטיים מקיפים ונרחבים יותר.

טיפולי אסתטיקה נפוצים בישראל הם טיפולים אסתטיים לפנים או לצוואר, כולל פרוצדורות כמו הזרקות חומצה היאלורונית, בוטוקס או שומן עצמי למילוי קמטים ולעיבוי ומילוי שפתיים.

טיפולים נפוצים נוספים כוללים התערבות כירורגית משמעותית יותר, כמו ניתוחי חזה, ישבן ואף.

לפני שבוחרים לעבור טיפול אסתטי כלשהו, חשוב להיות ערים ליתרונות והסיכונים הכרוכים בו. יש להבין אילו סוגי טיפולים קיימים ומהן הכנות והבדיקות שחשוב לבצע לפני טיפול אסתטי.

 

מהן הסיבות לביצוע טיפולים אסתטיים?

הסיבות לביצוע טיפול אסתטי משתנות בהתאם להעדפות ולצרכי המטופל/ת.

במקרים רבים, מטופל/ת מחליט/ה לעבור טיפול אסתטי מתוך רצון לשפר את מראה הגוף והפנים.

עם זאת, לעיתים קרובות עושים טיפולים אסתטיים על מנת להשיג תוצאה רפואית ואף נפשית מיטיבה, ולא רק אסתטית.

כך למשל, ניתוח להקטנת חזה עשוי להפחית כאבי גב וצוואר אצל נשים בעלות חזה גדול.

בנוסף, ניתוח לפיסול אף עשוי לשפר את הביטחון העצמי של מטופלים שסובלים מאף מעוקם ולקוי כתוצאה מפגם מולד או פציעה. ניתוח אף לעיתים מאפשר להתגבר על קשיי נשימה.

דוגמא נוספת היא הקלה על הזעת יתר באמצעות הזרקות בוטוקס, שמסייעים גם להפחית את אי הנעימות והמועקה הפיזית והנפשית שנגרמת מהתופעה.

 

פרוצדורות קוסמטיות לעומת ניתוחים פלסטיים  – מהם ההבדלים?

תחום הטיפולים האסתטיים מכיל בתוכו קשת רחבה של טיפולים ברמת פולשנות משתנה.

ניתוחים פלסטיים הם ניתוחים לכל דבר, כלומר הליכים שכרוכים במעורבות כירורגית משמעותית, כולל חתכים. ניתוחים פלסטיים יכולים להיעשות תחת הרדמה חלקית או מלאה, תלוי בסוג הניתוח ובמצב המטופל/ת.

מבין הניתוחים הפלסטיים הנפוצים ניתן למנות ניתוח להגדלת או הקטנת חזה, ניתוח להגדלת ישבן, שאיבת שומן וניתוח לפיסול אף.

יחד עם זאת, ישנן פרוצדורות קוסמטיות מקומיות ונקודתיות יותר, שאינם דורשות מעורבות כירורגית משמעותית ולכן ייעשו לרוב בהרדמה מקומית בלבד.

סוגי הטיפולים הנפוצים ביותר מבין טיפולים אסתטיים ללא ניתוח הם הזרקות של חומרי מילוי ("פילרס"). מדובר בטיפולים המיועדים לעיצוב מחדש של מראה הפנים באמצעות מילוי קמטים, חריצים ושקעים בעור, עיבוי ומילוי שפתיים, והדגשת קווי המתאר של הפנים.

מבין הטיפולים הללו ניתן למנות הזרקת שומן עצמי, חומצה היאלורונית, רדיאס, אלנסה או בוטוקס.

טיפולים אסתטיים בהזרקת חומרי מילוי נחשבים לפולשניים בצורה מינימלית, שכן לרוב לא מדובר בניתוח או פרוצדורה כירורגית הכרוכה בחתכים.

עם זאת, הזרקת חומרי מילוי עשויה לגרום לתופעות כמו כאבים, אדמומיות, נפיחות ובצקות, שטפי דם וחבורות, ובמקרים החמורים יותר גם זיהומים ותגובות אלרגיות.

סיבוכים נדירים יותר כוללים הצטלקויות, נמקים עוריים ופגיעה בראייה.

לכל סוג של חומר מילוי יש השפעות, יתרונות וחסרונות שונים, ולכן חשוב לבצע מחקר מעמיק לפני שבוחרים בסוג הטיפול הרצוי.

טיפול אסתטי נוסף שאינו כרוך בניתוח הוא פילינג, המיועד לחידוש והחלקת עור הפנים באמצעות מריחת תכשיר כימי מיוחד. הסיכון בטיפול זה הוא אודם, כאבים, גירודים ופיגמנטציה. סיכונים חריגים יותר הם הצטלקויות וזיהומים.

 

האם ישנם גם טיפולים אסתטיים לגברים?

התשובה הפשוטה היא – כן. מרבית טיפולי האסתטיקה ניתנים לביצוע גם בגברים, ואכן מספר הגברים הפונים לקבלת טיפולים אסתטיים עולה בהתמדה בשנים האחרונות.

 

טיפולים אסתטים נפוצים בישראל

האם ישנם גם טיפולים אסתטיים לגברים?

התשובה הפשוטה היא – כן. מרבית טיפולי האסתטיקה ניתנים לביצוע גם בגברים, ואכן מספר הגברים הפונים לקבלת טיפולים אסתטיים עולה בהתמדה בשנים האחרונות. טיפוח גברי כבר מזמן לא מתייחס רק לרכישת מותגי בשמים גבריים או למריחת קרמים.

 

מה כדאי לבדוק לפני שבוחרים לעבור טיפול אסתטי?

לפני שבוחרים בטיפול האסתטי הרצוי, חשוב לבצע מספר בדיקות מקדימות חשובות:

  • יש לבצע בדיקת רקע מקיפה של הרופא או הגורם המטפל והמרפאה / הקליניקה. יש לוודא שאתם בוחרים במטפל מוסמך, מורשה ובעל מוניטין וניסיון בפרוצדורה הספציפית שאליה אתם מכוונים.
  • מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ליידע אותו ברצונכם לעבור הליך אסתטי מסוים, לבחון האם מצבכם הקליני מאפשר זאת, ולקבל עצות והנחיות להמשך הדרך. הרופא המטפל יכול להפנות אתכם לגורמים מקצועיים שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה לגבי הטיפול האסתטי המועדף.
  • ניתן גם לפנות לפסיכולוג או גורם אחר בתחום בריאות הנפש על מנת לדון בדימוי הגוף והגורמים שהביאו אתכם לחשוב על לעבור טיפול אסתטי.
  • יש לבצע מחקר מקדים כדי להבין היטב כיצד הולך להתבצע הטיפול האסתטי.
  • מומלץ לערוך השוואת מחירים בכדי למצוא את ההצעה המתאימה לכם ביותר. חשוב לא להפתות לטיפולים זולים בארץ ובחו"ל, ולא להתפשר על איכות הטיפול.

 

איך להתכונן לטיפול אסתטי?

ההכנות לקראת טיפול אסתטי כוללות את הבדיקות המקדימות שפורטו בסעיף הקודם, לצד מידה בלתי מבוטלת של הכנה עצמית, מנטלית ונפשית.

השאלה האם לעבור טיפול אסתטי דומה לשאלה האם לעשות קעקוע. אמנם חלק ניכר מהטיפולים האסתטיים הם הפיכים. אך כמו בטיפול להסרת קעקוע, לא תמיד ניתן להפוך לחלוטין את תוצאות הטיפול האסתטי מבלי שיישארו תופעות לוואי (כמו צלקות וסימנים).

לכן, חשוב "להתבשל" עם ההחלטה מספר חודשים, ולחשוב היטב על כל פרט ופרט שכרוך בהחלטה.

לאחר שכבר החלטתם לעבור טיפול אסתטי וקבעתם פגישת ייעוץ מקדימה, חשוב להבין למה לצפות, איך להתכונן אליה ואיך להתנהל במהלכה.

מומלץ להגיע לפגישה המקדימה לאחר מקלחת יסודית ועם שיער אסוף ומשוך לאחור. כך הגורם המטפל יכול לאבחן ולהעריך באופן מיטבי את מצב העור ואת פרופורציית הפנים ו/או הגוף. חשוב למקסם את הגורמים שיאפשרו לגורם המטפל להבין את צרכיכם, העדפותיכם ומצבכם הקליני.

הגיעו אל לפגישה מתוך הבנה שהיא איננה מחייבת, ויש עוד זמן להתחרט. חשוב לא להתבייש ולשאול כל שאלה שעולה בראשכם לגבי הפרוצדורה, כולל: יתרונות וחסרונות של הטיפול לעומת שיטות טיפול חלופיות, התוצאות הצפויות מהטיפול, תופעות הלוואי, וכן הסיכונים והסיבוכים הפוטנציאליים מהטיפול. כדאי גם לוודא שיש בקליניקה או במרפאה המבוקשת מכשיר החייאה דפיברילטור כפי שמחייב החוק.

 

טיפולי אסתטיקה דנטלית (שיניים):

תחום שצובר גם הוא תאוצה בשנים האחרונות בישראל. מדובר על טיפולים לשיפור האסתטיקה של השיניים ואזור הפה, כאשר ברוב המקרים יומלצו טיפולים כגון השתלות שיניים, ציפוי של שן אחת או יותר, יישור באמצעות סמכים ועוד. כמה עולה כל טיפול? כדאי להציץ במדריך של אתר דנטלגייד על מחיר השתלת שיניים למשל.